O nama

Upoznajte se sa našom firmom i postanite naš poslovni partner.

Firma Glovis d.o.o. je nastala sa ciljem da donese rados u dječije živote. Najkvaliteniji materijali i moderan dizajn su ono što privlači naše kupce. Posebnu pažnju posvetili smo sigurnosti na dječijim igralištima, stoga je sva oprema u skladu sa važećim Evropskim standardima sigurnosti na dječijim igralištima. Posjedujemo jako mnogo reference koje su ujedno i razlog našeg uspješnog dugogodišnjeg poslovanja a ujedno i razlog da nam se javite i postanete naš poslovni partner.

Drveni elementi su dubinski impregnirani, a metalni toplo pocinčani i praškasto ofabrabni, što garantuje dugotrajnost kao i lijep izgled. Krovovi, ogradice, njihalice, penjalice i slični segmenti su napravljeni od HDPE plastike koja je otporna na sve vremenske uslove. Svi vijci kai i grede su pokriveni odgovarajućim zaštitnim čepovima. Na sve proizvode imamo garanciju, a nudimo tehničku podršku, pomoć od ideje i projektovanja igrališta prema Vašoj želji, prevoz, montažu i ugradnju igrališta.

Aktivna igra

Penjanje -trčanje - skakanje - smijeh - klizanje - ljuljanje - utrke! Sve ove radnje koje znače aktivnu igru djeteta dolaze skupa sa kulama za djecu. Volimo dizajniranje i izradu inovativnih vrtnih ljuljački i setova kao i kućica za dječiju igru koje potiču dječji razvoj na ugodan način: drvene kućice za igru koje nadahnjuju kreativnost, moduli za penanje koji potiču čvrstoću, viseći mostovi koje poboljšavaju ravnotežu, ljuljačke koje potiču motoričke i društvene vještine.

Osmislite svoje vlastito igralište

Kod nas možete slobodno izraziti svoje želje i potrebe te tako prilagoditi naše kule, module za penjane, ljuljačke itd tačno prema potrebama svoje porodice i tako kreirati svoj vlastiti prostor ispred kuće. Neke od setova za igru možete vidjeti upravo na našoj web stranici, kao i katalogu. To Vam može biti početna tačka u kreiranju vlastitog seta za igru i druženje Vaših mališana.


Sigurnost dječijih igrališta je najvažnija

Glovis je prepoznat kao vodeći bh proizvođač dječijih igrališta. Sva naša igrališta su dizajnirana na
način da prije svega poštuju mjere za sigurnost djece na dječijim igralištima. Kada je u pitanju
sigurnost, igrališta su testirana i certificirana od akreditovane laboratorije za ispitivanje prema
standardu EN-1176 (Evropski standard za sigurnost dječijih igrališta) i BAS 1176.

Boje koje koristimo za bojenje su na vodenoj bazi (za što posjedujmo potrebne certifikate). Vijci koje
koristimo su u kvaliteti najmanje 8.8 (za što također posjedujemo certifikat), a vijci su obavezno
pokriveni zaštitnim čepovima. Svi materijali su napravljeni prema najstrožim evropskim zdravstvenim
i sigurnosnim zahtjevima, vodootporni su i UV rezistentni.
Naš cilj je da se spriječe i minimiziraju povrede djece na igralištima, a kako bi to postigli uveli smo
upravo standard za sigurnost dječijih igrališa i sva oprema koju posjedujemo i involviramo u igrališta
su prošla najstrožije kontrole kvaliteta, ne samo sa sigurnosnog nego i medicinkog aspekta.